Caribische kippendijen

Ingrediënten

  • 1 kg kipdijfilet
  • 2 eetlepels g'woon kerriepoeder
  • 2 citroenen (sap)

Voor de marinade

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 5 cm)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 250 mililiter Melkan yoghurt griekse stijl
  • Koriander (om te garneren)

Bereiden

  1. Bestrooi de kippendijen met kerriepoeder en sprenkel het citroensap erover. Meng de ingrediënten voor de marinade met zout en (cayenne)peper. Leg de kip erin en laat afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
  2. Steek de barbecue aan
  3. Haal de kip uit de marinade en steek door de linkerzijkant en dan door de rechterzijkant van iedere kippendij een geweekte houten prikker om de kip plat te roosteren. Rooster de kip 405 minuten per kant op de barbecue. Garneer met koriander.