Bulgur

Ingredienten:

  • 1 blik Fairtrade Original jackfruit
  • 4 eetlepels Fairtrade Original sojasaus
  • 300 gram Bio+ bulgur
  • 50 gram g’woon rozijnen
  • Halve komkommer
  • 1 paprika
  • 4 eetlepels g’woon groene olijvenschijfjes
  • 5 g’woon zongedroogde tomaten
  • 2 bosuien
  • 15 gram g’woon pistachenoten
  • 2 theelepels Verstegen gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels BioToday ahornsiroop
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • 1 eetlepel gehakte munt
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel granaatappelpitjes
  • g’woon olijfolie traditioneel
  • Scheutje citroensap
  • 200 ml Melkan volle yoghurt
  • 1 theelepel Verstegen chilivlokken
  • Verstegen zout en peper

Bereiden:

  1. Spoel de stukken jackfruit af onder de kraan en laat goed uitlekken. Maak ondertussen de marinade door de gerookte paprikapoeder en de ahornsiroop door de sojasaus te roeren. Snijd de jackfruit in kleine stukjes en roer deze door de marinade. Laat een half uurtje staan.
  1. Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de komkommer en de paprika in blokjes, de zongedroogde tomaat in reepjes en de bosui in ringen. Hak de pistachenoten grof.
  3. Roer de rozijnen, olijven, paprika, komkommer, zongedroogde tomaat, bosui en de gehakte groene kruiden door de afgekoelde bulgur. Breng de salade op smaak met olijfolie, citroensap en peper en zout en bestrooi met de gehakte pistachenoten.
  4. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de stukjes jackfruit al roerend ongeveer 10 minuten bruin op middelhoog vuur. Verdeel de stukjes jackfruit over de bulgursalade.
  1. Doe de yoghurt in een kommetje en meng met een scheut olijfolie de granaatappelpitjes en bestrooi met de chilivlokken en eventueel nog wat zout.
  2. Serveer de yoghurt bij de salade.