Spoel de stukken jackfruit af onder de kraan en laat goed uitlekken. Maak ondertussen de marinade door de gerookte paprikapoeder en de ahornsiroop door de sojasaus te roeren. Snijd de jackfruit in kleine stukjes en roer deze door de marinade. Laat een half uurtje staan.
Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de komkommer en de paprika in blokjes, de zongedroogde tomaat in reepjes en de bosui in ringen. Hak de pistachenoten grof.
Roer de rozijnen, olijven, paprika, komkommer, zongedroogde tomaat, bosui en de gehakte groene kruiden door de afgekoelde bulgur. Breng de salade op smaak met olijfolie, citroensap en peper en zout en bestrooi met de gehakte pistachenoten.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de stukjes jackfruit al roerend ongeveer 10 minuten bruin op middelhoog vuur. Verdeel de stukjes jackfruit over de bulgursalade.
Doe de yoghurt in een kommetje en meng met een scheut olijfolie de granaatappelpitjes en bestrooi met de chilivlokken en eventueel nog wat zout.