Biefstukspies

Ingredienten:

  • 500 gram Vomar biologische biefstukken (in blokjes)
  • g’woon olijfolie traditioneel
  • 2 kropjes little gem 500 gram
  • troscherrytomaatjes
  • 5 teentjes knoflook (gepeld)
  • 1 theelepel Verstegen tijm
  • 1 bos peterselie
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels g’woon kappertjes
  • 50 gram John West ansjovisfilets
  • Verstegen zout en peper

Bereiden:

  1. Rijg de biefstuk aan spiesen en bestrijk het vlees met olijfolie. Halveer de slakropjes in de lengte, besprenkel de snijzijde met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  2. Laat de tomaatjes aan de tak zitten en kruis ze in. Pers 1 teentje knoflook, meng met een scheutje olijfolie en de tijm en besprenkel de tomaatjes hiermee.
  1. Pureer de peterselie met de basilicum, kappertjes, ansjovis en de rest van de knoflook. Giet er een straaltje olijfolie bij tot de salsa de gewenste dikte heeft.
  2. Rooster de tomaatjes en de little gem (eerst op de snijzijde en daarna op de andere kant) kort op de barbecue.
  1. Bestrooi de biefstukspiesen met zout en peper en rooster het vlees circa 5 minuten. Keer de spiesen regelmatig.
  1. Serveer de biefstuk met gegrilde tomaatjes, little gem en salsa.