4x groente gerecht

1. Gevulde puntpaprika van de barbecue met geitenkaas en walnoot

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram g’woon walnoten (gehakt)
  • G’woon heldere bloemenhoning
  • Verse tijm (gerist)

Bereiden

  1. Snijd de puntpaprika’s dwars doormidden en vul ze met de geitenkaas en walnoten.
  2. Verdeel er wat honing over en bestrooi met tijm.
  3. Leg ze ca. 5 minuten op de barbecue.

2. Groene asperges van de barbecue omwikkeld met Zeeuws Spek

Ingrediënten

  • 16 groene asperges
  • 16 versgesneden Zeeuws spek
  • Verstegen zwarte peper

Bereiden

  1. Snijd de laatste 2 cm van de groene asperges (schillen is niet nodig).
  2. Breng een pan water aan de kook en kook de asperges 5 minuten.
  3. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Dep ze droog en wikkel een plak Zeeuws spek om de asperges.
  4. Zorg dat de barbecue goed op temperatuur is en grill de asperges ca. 3 min op het vuur totdat het spek lekker knapperig is geworden. Strooi er wat vergesmalen peper overheen.

3. Maiskolven van de barbecue met tacokruiden en feta

Ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • 0.5 bosje koriander (fijngehakt)
  • 100 gram Vomar feta (verkruimeld)
  • 2 eetlepels Melkan roomboter ongezouten (zacht)
  • 1 zakje Banderos kruidenmix fajita
  • 3 eetlepels g’woon mayonaise

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Verwijder het blad en de draden van de maïskolven.
  2. Smeer de maïskolven in met de boter en bestrooi met de helft van de Mexicaanse kruiden. Verpak de kolven in aluminiumfolie en rooster ze op de barbecue in circa 35 minuten gaar.
  3. Neem de maïs uit het folie en bestrijk met de mayonaise. Bestrooi rondom met de rest van de kruiden, feta en koriander.

4. Gekleurde krieltjesspies met sjalotten

Ingrediënten

  • 200 gram Vomar krielaardappelen (met schil, schoongeboend)
  • 200 gram Vomar pommes de terre rouge (met schil, schoongeboend)
  • 200 gram sjalotjes (gehalveerd, gepeld)
  • Verse tijm (alleen de blaadjes)
  • 2 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 1 theelepel g’woon paprikapoeder

Bereiden

  1. Kook de aardappelen 8-10 minuten in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
  2. Meng de olie met de paprikapoeder en tijm. Schep de krieltjes erdoor. Rijg de krieltjes om en om met de sjalotjes aan de spiesen.
  3. Rooster de spiesjes op de barbecue circa 3 minuten per kant.