Zalmfilet met sinaasappel en venkel

Ingrediënten:

  • 750 gram Goede Vangst zalmfilet
  • 1 venkelknol
  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • 3 eetlepels g’woon olijfolie
  • Droge witte wijn (om te besprenkelen)
  • 1 eetlepel platte peterselie (gehakt)
  • 1 eetlepel dille (gehakt)

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zalm in 4 porties en dep droog. Verwijder de stelen en het loof van de venkel. Houd het loof apart. Snijd de venkel en sinaasappel in plakken van 0.5 cm dik.
  2. Verdeel de venkel met de sinaasappel erop over de ovenschaaltjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Leg de zalm erop en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
  3. Rooster de vis circa 15 minu­ten in de oven. Besprenkel voor het serveren met witte wijn. Bestrooi met de peterselie en de dille en garneer met het venkelgroen. Lekker met ciabatta.