Verwarm de oven op 200°C. Hak het beschuitje, de amandelen en peterselie grof. Meng een eetlepel olijfolie, honing en mosterd door het beschuitmengsel.
Besprenkel de zalm met de citroensap en peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de zalm 2-3 minuten op de huid.
Kook de aardappelen in ruim water met een beetje zout in ongeveer 15 minuten gaar. Dop intussen de de haricots verts en kook ze in 5-7 minuten gaar. Giet de aardappelen af en kook 2 minuten droog.
Verwarm de volle melk in een steelpan op laag vuur. Stamp de aardappelen fijn en voeg de melk en boter toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en een beetje zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak van de aardappelpuree toefjes.
Verdeel het beschuitmengsel over de zalm. Leg de filet in een ingevette bakvorm en zet 5-8 minuten in de oven. Plaats de aardappeltoefjes daar voor 5 minuten bij.
Presenteer de haricots verts op het bord met daaroverheen de zalmfilet en plaats daaromheen de toefjes aardappelpuree.