Vistrio

Paling tompouce

Ingrediënten:

  • 4 velletjes g’woon bladerdeeg
  • 1 ei
  • 3 strookjes paling
  • 1 eetlepel Mierikswortelcrème
  • 125 gr Karwendel Frischa verse kaas
  • 2 theelepels citroensap
  • Peper en zout
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels Melkan Griekse yoghurt
  • 5 takjes bieslook

Bereiden:

  1. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en snijd door de helft. Leg ze op een grote bakplaat met bakpapier en prik er heel veel gaatjes in met een vork. Kluts een ei en smeer de bladerdeeg hier mee in. Zet de bakplaat nu voor zo’n 16-17 minuten in de oven op 200 graden.
  2. Meng ondertussen de roomkaas, mierikswortelcrème, 1 theelepel citroensap, peper en zout in een bakje. Smeer 3 plakjes bladerdeeg hiermee in en leg daarop de 3 andere plakjes.
  3. Prak de avocado fijn met de yoghurt, peper, zout en 1 theelepel citroensap. Smeer dit op de bovenste 3 plakjes bladerdeeg. Gebruik hier eventueel een spuitzak voor, hiermee verdeel je de crème makkelijk over de tompoucen.
  4. Snijd de paling in drieën en verdeel deze over de avocadocrème. Snijd de takjes bieslook fijn en garneer samen met wat peper de tompoucen.

Garnalen cocktail

Ingrediënten:

  • 200 gram cocktailgarnalen
  • 2 avocado’s (in blokjes)
  • 0.5 mango (in blokjes
  • 5 gram munt (fijngehakt)
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels g’woon extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Bereiden:

  1. Verwijder de staartjes van de cocktailgarnalen. Leg de mango- en avocadoblokjes in een kommetje en besprenkel met het sap van een halve limoen.
  2. Halveer de tweede limoen en gebruik het sap hiervan voor de dressing. Meng het limoensap samen met de olijfolie, een snufje peper en zout en munt. Houdt de overige limoenparten apart voor ter garnering.
  3. Neem glaasjes en voeg hier de mango- en avocado blokjes in. Voeg de helft van de dressing er overheen, plaats vervolgens de cocktailgarnalen er boven op samen met de overige dressing. Garneer eventueel met wat extra blaadjes munt.

Zalmbeursjes gevuld met kruidige roomkaas

Ingrediënten:

  • 200 gram gerookte zalm, in plakjes
  • 200 gram Melkan roomkaas
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1,5 eetlepel bieslook (fijngehakt)
  • 1½ eetlepel dille (fijngehakt)
  • 10 sprietjes bieslook
  • peper en zout

Bereiden:

  1. Meng de roomkaas met de mierikswortel, bieslook en dille. Zet het mengsel in de koelkast en laat eventjes opstijven.
  2. Leg de plakjes zalm open op het werkvlak. Leg in het midden van het plakje zalm een lepeltje roomkaas. Maak beursjes door de uiteinden van de zalm samen te nemen en er een sprietje bieslook rond te binden. Garneer met sesamzaadjes.