Luxe brunch

Clubsandwich Ierse biefstuk met limoenmayonaise

Ingrediënten:

  • 200 gram versgesneden Ierse biefstuk
  • 3 sneetjes sandwichbrood
  • 50 gram Melkan Reggiano Parmigiano
  • 0.5 limoen (rasp, sap)
  • 1 handje veldsla
  • 2 eetlepels g’woon mayonaise
  • 2 g’woon zongedroogde tomaten (uitgelekt en fijngesneden)
  • 1 eetlepel g’woon pijnboompitten
  • Verstegen peper

Bereiden:

  1. Rasp de schil van de limoen en meng samen met het sap en de mayonaise in een kom. Besmeer het brood aan één kant met de limoenmayonaise en beleg twee sneetjes brood met veldsla, Ierse biefstuk, zongedroogde tomaat, pijnboompitten en de Reggiano Parmigiano. Bestrooi met peper.
  2. Stapel het brood op elkaar en dek af met de boterham met limoenmayonaise. Druk stevig aan. Snijd het brood diagonaal doormidden. Zet eventueel vast met een prikker en serveer.

Mini ciabatta met carpaccio en truffelmayonaise

Ingrediënten:

  • 120 gram carpaccio
  • 2 mini ciabatta ‘s
  • 6 zongedroogde tomaatjes (uitgelekt)
  • 1 eetlepel g’woon pijnboompitten
  • 20 gram rucola
  • 2 eetlepels truffelmayonaise
  • 2 eetlepels g’woon pesto
  • 20 gram Parmezaanse kaas

Bereiden:

  1. Snij de mini ciabatta’s open en besmeer de onderkant van het brood met een eetlepel pesto en de bovenkant met een eetlepel truffelmayonaise.
  2. Beleg de onderkant met de carpaccio. Plaats daaroverheen een klein handje rucola, de helft van de Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Voeg als laatste de zongedroogde tomaten toe en top af met de bovenkant van het brood.

Broodje pulled pork spread met koolsalade

Ingrediënten:

  • 1 pak pulled pork spread
  • 100 gram gesneden spitskool
  • 100 gram wortel julienne
  • 2 hotdog buns
  • 2 eetlepels g’woon mayonaise
  • 1 theelepel g’woon wijnazijn
  • Peper en zout

Bereiden:

  1. Meng in een kom de spitskool, julienne, mayonaise, azijn, en peper en zout naar smaak tot een salade.
  2. Snijd de hotdog buns open en beleg de ene helft met de pulled pork spread en de andere heft met de koolsalade. Vouw de broodjes dicht en serveer direct.

Broodje hummus met kaas en spinazie

Ingrediënten:

  • 100 gram pittige hummus
  • 200 gram spinazie
  • 4 sneetjes brood naar keuze
  • 1 eetlepel g’woon honing
  • 1 eetlepel g’woon olijfolie
  • 4 plakken Melkan kaas
  • 2 eetlepels g’woon walnoten (grofgehakt)
  • Peper en zout

Bereiden:

  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Schep de spinazie samen met de honing erdoor en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  2. Besmeer het brood met de hummus. Leg er de plakjes kaas op.
  3. Verdeel de gesmoorde spinazie over de kaas en bestrooi met de walnoten, peper en zout naar smaak.