Havermout-amandelpannenkoekjes
  • 200 gram g’woon patentbloem
  • 350 ml Bio+ amandelmelk
  • 75 gram g’woon havermout
  • 3 theelepels Dr. Oetker backing bakpoeder
  • 1 zakje RUF vanilline suiker
  • 2 Vomar scharreleieren maat L
  • 25 gram Melkan roomboter (gesmolten) en 4 klontjes roomboter (om te garneren)
  • 20 gram Nutcase amandelschaafsel
  • Van Gilse poedersuiker (om te bestrooien)

Bereiden:

1. Meng de bloem met de bakpoeder en vanillinesuiker. Klop daarna met een garde de amandelmelk erdoor. Klop vervolgens de eieren en gesmolten boter door het mengsel tot een glad beslag. Schep de havermout door het beslag.
2. Verhit een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoge stand en rooster hierin het amandelschaafsel goudbruin. Schud het amandelschaafsel uit de pan en laat afkoelen.
3. Schep hoopjes beslag in dezelfde pan. Bak de pannenkoekjes op middelhoge stand tot er luchtbelletjes bovenop verschijnen en keer dan om. Houd de pannenkoekjes eventueel warm in de oven (op 50°C). Serveer met de amandelen, een klontje boter per portie en poedersuiker.