Gevulde avocado met gepocheerd ei

Ingrediënten:

  • 2 druppels Lea & Perrins worcestershiresaus
  • 1 eetlepel Karwendel Frischa verse roomkaas
  • Scheutje g’woon olijfolie extra vierge
  • 2 avocado’s
  • 0.5 citroen (sap)
  • 4 eierdooiers
  • 4 sprieten bieslook
  • 2 takjes platte peterselie (fijngehakt)
  • Verstegen zout en peper

Bereiden:

  1. Snijd de avocado's in de lengte door en haal de pit eruit. Prak het vruchtvlees fijn met roomkaas, citroensap, worcestershiresaus, peterselie, zout en peper. Vul de avocado's met dit mengsel.
  2. Breng intussen een laagje water met een snuf zout aan de kook. Splits de eieren en leg de eidooiers voorzichtig in 4 aparte glaasjes. Gebruik het eiwit voor een ander gerecht of vries in voor later gebruik. Zet de warmtebron laag en laat de dooiers heel rustig één voor één in het water glijden. Pocheer de eidooiers 2 minuten en roer niet in de pan.
  3. Maak met de lepel een holletje in het vruchtvlees van de gevulde avocado. Schep de gepocheerde eidooiers met een lepel uit het water en leg vervolgens de gepocheerde eidooier in dit holletje. Bestrooi de avocado’s met peper en garneer met een paar sprieten bieslook. Bedruppel naar smaak met olijfolie.