Gehaktballetjes met pistachepesto

Ingrediënten:

Voor de gehaktballetjes:

  • 2 sneeën wit brood
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum

Voor de pesto:

  • 50 gram g'woon pistachenoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bos basilicum
  • 4 eetlepels g’woon olijfolie
  • 1 theelepel citroensap

Bereiden:

  1. Laat het brood weken in wat water of melk en knijp het uit.
  2. Kneed het gehaktgoed door met het brood en de rest van de ingrediënten.
  3. Rol kleine balletjes van het gehakten laat deze afgedekt in de koelkast opstijven.
  4. Maal ondertussen de ingrediënten voor de pesto fijn en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de balletjes op de bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in circa 15 minuten gaar.
  6. Schep de pesto door de balletjes en serveer ze in een schaal.