- Fricandeau marineren
Meng de knoflook, rozemarijn, bieslook, tijm en extra vierge olijfolie in een blender totdat er een gladde pasta ontstaat. Doe dit in een kom en smeer de fricandeau in met deze marinade. Bewaar de overige marinade. Dek af de gemarineerde fricandeau af met de plastic folie en laat dit een nacht in de koelkast staan.
- Fricandeau bereiden
De volgende dag zet je de oven op 200°C. Haal de fricandeau uit de folie. Verhit een grote pan met olijfolie en braad de fricandeaurollade rondom aan. Plaats de rollade in een ovenschaal en bedek de rollade met de overgebleven marinade. Plaats de ovenschaal 10 minuten in de oven en haal hem vervolgens uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 90°C. Als de oven op deze temperatuur is, dan de ovenschaal weer terug terugplaatsen en vervolgens nog 2 uur langzaam laten garen. Haal de rollade uit de oven en laat hem 10 minuten rusten onder een dakje van aluminiumfolie.
- Pommes de terre rouges bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C. Was de pommes de terre rouges aardappels en snijd ze in grove stukken met schil. Leg de aardappels in een ovenschaal. Besprenkel flink met olijfolie, grof zeezout en de Provençaalse kruiden. Bak de aardappels in 20-25 minuten. Schep regelmatig even om.
- Witlofsalade maken
Kook de eieren in ruim kokend water in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de witlof in grove stukken en de paprika’s, appel, augurken en 2 tomaten in gelijke stukken en meng met de yoghurt en mayonaise. Snijd de kaas in dunne reepjes. Snijd een paar blaadjes munt heel fijn en voeg zowel de kaas als munt toe aan de salade. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de eieren in parten. Voeg toe aan te salade. Maak af met wat extra blaadjes munt.
- Bord opmaken
Verdeel de aardappeltjes over de borden. Snijd de fricandeaurollade in dunne plakken en verdeel dit over de aardappeltjes. Serveer de witlofsalade ernaast.