Citroentiramisu

Ingrediënten:

  • 150 ml Melkan verse slagroom
  • 24 g'woon lange vingers
  • 500 gram Calbani mascarpone
  • 2 citroenen (rasp)
  • 2 scharreleieren maat L (gesplitst)
  • 10 eetlepels Van Gilse poedersuiker
  • 100 ml Slimpie limonadesiroop citroen

Bereiden:

1. Klop de mascarpone los met de helft van de citroenrasp. Klop in een andere kom de eidooiers luchtig. Voeg 4 eetlepels poedersuiker toe en klop circa 5 minuten luchtig.
2. Voeg de eidooiers toe aan de mascarpone. Klop de slagroom stijf en voeg het mengsel daarna toe aan het mascarponemengsel.
3. Klop de eiwitten met de rest van de poedersuiker stijf en spatel door de mascarpone. Meng de siroop met 100 ml water. Week de lange vingers circa 15 seconden in de limonade en leg een eerste laag koekjes in een schaal.
4. Schep de helft van het mascarponemengsel erop en strijk glad. Maak een laag met de rest van de lange vingers en schep de rest van de mascarpone erop.
5. Strijk het mengsel helemaal glad en laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi ter garnering met de overige citroenrasp.