Biefstuk met mosterd-muntsaus en artisjoksalade

Ingredienten:

  • Vomar biologische Angus biefstukken
  • 1 blik g'woon artisjokharten (uitgelekt)
  • 75 gram Mamma Lucia zwarte olijven
  • 2 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram Vomar krielaardappelen
  • 4 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel

Ingrediënten voor de saus:

  • 0.5 bosje platte peterselie
  • 1 bosje munt
  • 2 eetlepels bieslook
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 theelepels Marne dijonmosterd
  • 2 eetlepels g’woon kappertjes
  • 2 eetlepels g'woon olijfolie extra vierge

Bereiden:

1. Pureer de ingrediënten voor de saus met 2 eetlepels olijfolie extra vierge en houd apart. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de krieltjes goudbruin. Schep de artisjok en olijven erdoor. Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de biefstukken 1-2 minuten per kant. Laat even rusten onder aluminiumfolie.
3. Snijd of schaaf intussen de courgettes in brede linten. Verhit de overige olie in de pan en rooster hierin de courgettelinten en knoflook 2-3 minuten.
4. Serveer de biefstuk met de artisjoksalade, courgette en saus