Banaan-amandelcake

Ingrediënten

  • 4 eetlepels rozijnen
  • 5 Turbana bananen (gepeld, rijpe)
  • 3 eieren
  • 0.5 citroen (rasp en sap)
  • 1 theelepel Verstegen kaneelpoeder
  • 1 mespunt Verstegen kardemompoeder
  • 250 gram Smaakt Bio amandelmeel
  • 1 theelepel Dr. Oetker baksoda
  • 2 eetlepels Theunisse geraspte kokosrasp

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Wel de rozijnen in warm water. Pureer de bananen met de eieren, citroenrasp, ­sap en specerijen met de staafmixer glad. Klop het amandelmeel, de baking soda en gewelde rozijnen erdoor en laat 1 minuut staan.
  2. Giet het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd in dikke plakken. Bestrooi met de kokosrasp.