3x mini hamburgertjes

Mini hamburger met mozarella

Ingrediënten:

  • 4 vomar mini hamburgers
  • 4 vomar mini hamburgerbroodjes
  • 2 Galbani mini mozzarella bolletjes (gehalveerd)
  • 2 snoeptomaatjes (gehalveerd)
  • 4 eetlepels g’woon pesto
  • 1 handje kropsla mix
  • 1 eetlepel g’woon olijfolie

Bereiden:

  1. Verwarm de olie in de pan en bak hierin de mini hamburgertjes gaar. Plaats na enkele minuten een half bolletje mozzarella op de hamburgertjes en doe een deksel op de pan, zodat de kaas smelt.
  2. Verdeel 1 eetlepel pesto over de onder- en bovenkant van de mini hamburgerbroodjes. Leg op de onderkant van het broodje een beetje sla, plaats daar bovenop de hamburgertjes en de snoeptomaatjes.
  3. Top de burger af met de bovenkant van het broodje en steek er een klein houten spiesje of tandenstoker in. Herhaal dit proces nog 3 keer, totdat er 4 mini hamburgertjes ontstaan.

Voorjaarsburger met hummus en radijs-avocadotopping

Ingrediënten:

  • 4 vomar mini hamburgers
  • 4 vomar mini hamburgerbroodjes
  • 4 radijsjes (in schijfjes)
  • 50 gram feta
  • 0.5 avocado (in plakjes)
  • 0.5 limoen (sap)
  • 2 eetlepel g’woon olijfolie
  • 4 eetlepels g’woon hummus

Bereiden:

  1. Verwarm een eetlepel olie in de pan en bak hierin de mini hamburgertjes gaar.
  2. Meng de radijsjes samen met de feta en de overige olie. Besprenkel de avocadoschijfjes met limoen.
  3. Verdeel 1 eetlepel hummus over de boven- en onderkant van de mini hamburgerbroodjes. Plaats op de onderkant van de broodjes de hamburger en top af met de avocado en radijssalade. Dek af met de bovenste helften van der broodjes en steek een prikker erdoor. Herhaal dit proces nog 3 keer, zodat er 4 mini hamburgertjes ontstaan.

Mini hamburger met truffelmayonaise

Ingrediënten:

  • 4 vomar mini hamburgers
  • 4 vomar mini hamburgerbroodjes
  • 4 snoeptomaatjes
  • 1 handje rucola melange
  • 4 eetlepels truffelmayonaise
  • 1 eetlepel g’woon olijfolie

Bereiden:

  1. Verwarm een eetlepel olie in de pan en bak hierin de mini hamburgertjes gaar.
  2. Verdeel wat sla over de onderste helften van de hamburgerbroodjes. Leg daar bovenop een hamburger en verdeel een eetlepel truffelmayonaise erover. Top af met de bovenkant van het broodje. Steek een prikkertje door een snoeptomaatje en vervolgens door het hamburgertje heen.