Mini pizza

Ingrediënten:

  • 1 pak Jan mini pizza
  • 2 citroenen (schoongeboend)
  • 100 gram groene aspergetips
  • 200 gram Philadelpia roomkaas naturel
  • 75 gram Parmigiano Reggiano (geschaafd)
  • 6 scharreleieren maat L
  • 3 eetlepels g’woon olijfolie

Bereiden:

1. Verwarm de pizzasteen voor op de barbecue. De temperatuur moet zo heet mogelijk zijn.
2. Haal het deeg ongeveer 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
3. Snijd de citroen in dunne plakjes.
4. Verhit de olijfolie en bak hierin de citroenschijfjes circa 5 minuten aan beide kanten.
Neem uit de pan.
5. Bestrijk de pizzabodems met de roomkaas en bestrooi met de helft van de
Parmezaanse kaas.
6. Bak de aspergetips circa 2 minuten in het bakvet op een hoge stand.
7. Verdeel de asperges over de pizza's en breek boven iedere pizza een ei.
8. Bak de mini pizza’s ongeveer 8-10 minuten af op de pizzasteen met de barbecuedeksel afgesloten.
9. Bestrooi de pizza’s met de rest van de kaas, verdeel de citroenschijfjes erover en
serveer direct.

Tip: heb je geen pizzasteen? Bak de pizzabodems dan eerst met de roomkaas tien
minuten in de oven op 200 graden. Leg de pizzabodems op aluminiumfolie en beleg met
de topping. Plaats dan nog vijf minuten op de barbecue.