Valenciaanse paella

Ingrediënten:

  • 250 gram Verstegen chorizo (in plakjes, aan een stuk)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 8 kleine Vomar Gulden Hoeve scharrel drumsticks
  • 350 gram Lassie gele rijst
  • 3 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 1 liter Maggi kippenbouillon (gemaakt van 1 tablet)
  • 500 gram diepvriesdoperwten (ontdooid)
  • 500 gram Vismarine fruits de mer (ontdooid, diepvries)

Bereiden:

1. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de drumsticks rondom bruin. Schep de chorizo erdoor en bak even mee. Voeg vervolgens nog de ui en knoflook toe en bak ook even mee.
2. Roer vervolgens de rijst erdoor en giet de bouillon erbij. Laat het mengsel circa 10 minuten afgedekt op een lage stand koken. Neem de drumsticks uit de pan en zet apart.
3. Voeg de doperwten en zeevruchten toe en schep door de rijst. Kook zachtjes nog 3-4 minuten door.
4. Leg de drumsticks weer terug in de pan en serveer de paella direct.