Ingrediënten:
- 600 gram entrecotes
- 1 venkelknol
- 40 gram rucola
- 20 gram Parrano kaas (geschaafd)
- 4 eetlepels g'woon olijfolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 mespunt citroenrasp
- 1 mespunt chilipepervlokken
- 1/2 citroen (in 4 partjes)
Voorbereiden
Schaaf de venkel flinterdun en meng met de rucola, kaas, zout en peper. Neem het vlees circa 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast en dep goed droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en peper. Verhit de olijfolie met de knoflook, citroenrasp en chilipeper op een lage stand en laat een paar minuten trekken, tot de knoflook begint te bruisen. Schep over in een kommetje en laat afkoelen.
Lekker met broodstengels of stokbrood.
Dit gerecht is heerlijk met één van onze rode Soleca wijnen, verfrissend en sappig.