Tagliata

Ingrediënten:

  • 600 gram entrecotes
  • 1 venkelknol
  • 40 gram rucola
  • 20 gram Parrano kaas (geschaafd)
  • 4 eetlepels g'woon olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 mespunt citroenrasp
  • 1 mespunt chilipepervlokken
  • 1/2 citroen (in 4 partjes)

Bereiden:

Voorbereiden

Schaaf de venkel flinterdun en meng met de rucola, kaas, zout en peper. Neem het vlees circa 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast en dep goed droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en peper. Verhit de olijfolie met de knoflook, citroenrasp en chilipeper op een lage stand en laat een paar minuten trekken, tot de knoflook begint te bruisen. Schep over in een kommetje en laat afkoelen.

  1. Verhit een ingevette grillpan en rooster hierin het vlees aan beide kanten in een paar minuten rosé. Neem de pan van de warmtebron en laat het vlees 2 minuten afgedekt onder folie rusten.
  2. Snijd het vlees met een scherp mes in dunne plakken en verdeel over de venkelsalade. Bedruppel het vlees met de knoflookolie en serveer direct met partjes citroen.

Bereidingstip

Lekker met broodstengels of stokbrood.

Wijnadvies

Dit gerecht is heerlijk met één van onze rode Soleca wijnen, verfrissend en sappig.