Kip Tikka Masala

Ingrediënten

  • 600 gram kipfiletblokjes
  • 250 gram g’woon basmatirijst
  • 2 naanbroden
  • 1 handje koriander

Voor de marinade

  • 250 ml Melkan yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 5 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel verse gember (geraspt)

Voor de saus

  • 1 eetlepel Melkan roomboter
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 1 blikje g’woon tomatenpuree (70 gram)
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 200 ml Melkan kookroom

Voorbereiden:

Meng de ingrediënten voor de marinade met een snuf zout en 1 theelepel peper. Leg de kip erin en laat afgedekt minimaal 4 uur of een nacht marineren in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill voor of gebruik een hete grillpan. Dep de gemarineerde kipstukken een beetje droog. Rooster de kip in een lage ovenschaal niet te dicht onder de ovengrill of in een grillpan in 4-5 minuten per kant gaar. Houd apart en zet de oventemperatuur op 200ºC.
  2. Smelt de boter voor de saus. Fruit hierin de knoflook, rode peper en tomatenpuree 1 minuut. Voeg de komijn- en paprikapoeder toe. Schep de tomatenblokjes met sap en de kookroom erdoor en laat 15 minuten zachtjes sudderen, tot de saus is ingedikt. Kook intussen de rijst.
  3. Verwarm de kip in de saus. Bak het naanbrood af in de oven. Bestrooi de kip met de koriander en serveer met de rijst en naan.