Frisse huzarensalade met zoetzure augurkjes

Ingrediënten:

  • 40 gram Kesbeke kleine augurkjes zoetzuur (om te garneren)
  • 1 Kesbeke zoetzure augurk (in zeer kleine blokjes)
  • 125 gram vastkokende aardappels (geschild, in kleine blokjes)
  • 1 ei
  • 125 gram friszure appels (in kleine blokjes)
  • 100 gram fricandeau (fijngesneden, vleeswaren)
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)
  • 1 eetlepel mayonaise en mayonaise om te garneren
  • 0.5 eetlepel zure room
  • Enkele blaadjes kropsla
  • 0.5 bosje peterselie (fijngehakt)

Bereiden:

1. Blancheer de aardappelblokjes in 35 minuten beetgaar in water met zout. Giet af
en spoel onder koud water af. Laat goed uitlekken op een schone doek. Kook het
ei hard.

2. Pel het ei en hak fijn. Meng de appel, fricandeau, fijngesneden zoetzure augurk
en sjalot met de aardappelblokjes en ei in een grote kom. Schep de mayonaise en
zure room erdoor.

3. Serveer de huzarensalade met blaadjes sla en garneer met extra mayonaise en
kleine zoetzure augurkjes. Bestrooi met de peterselie.