Aviko

Ingrediënten:

  • 1 zak Aviko aardappelbolletjes
  • 500 gram Gulden Hoeve kipfilet
  • 300 gram spinazie (panklaar)
  • 1 rode ui (in dunne ringen)
  • 1 eetlepel olijfolie traditioneel
  • 1 eetlepel Verstegen mix voor kip traditioneel
  • 20 gram Nutcase amandelschaafsel
  • G’woon honingmosterddressing (kant-en-klaar)
  • Verstegen zout en peper

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kipfilets in gelijke stukken en sla ze iets
platter.
2. Meng de helft van de olie met de kipkruiden en bestrijk de kip hiermee.
3. Bereid ondertussen de aardappelbolletjes in de airfryer, friteuse, koekenpan of oven
volgens de bereidingswijze op de verpakking.
4. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
5. Verhit een grillpan en gril hierin de kipfilets om en om in 10-15 minuten gaar, afhankelijk
van de dikte.
6. Meng de dressing (naar smaak) met de spinazie en uienringen en maal wat zout
en peper erover.
7. Bestrooi de salade met het amandelschaafsel en serveer met de gegrilde kipfilet en
aardappelbolletjes.