kipsate

Ingrediënten

  • 300 gram Lassie zilvervliesrijst
  • 3 eetlepels g'woon zonnebloemolie
  • 400 gram Gulden Hoeve kipfilet (in blokjes)
  • 3 eetlepels Kokki Djawa boemboe saté speciaal kruiden
  • 175 gram Wijko satésaus kant-en-klaar
  • 8 waspenen (geschild, in reepjes)
  • 1 komkommer (in reepjes)
  • 2 paprika's (in reepjes)
  • 2 eetlepels Kokki Djawa gebakken uitjes
  • 8 eetlepels Sum & Sam frisse atjar tjampoer

Bereiden

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Marineer intussen de kipblokjes met de saté kruiden en een eetlepel olie. Verhit vervolgens de overige olie in een hapjespan, voeg de gemarineerdekipblokjes toe en bak ze in ca. 6 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
  2. Verwarm in de tussentijd de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schep de pindasaus in 4 kleine kommetjes. Serveer de bospenen-, komkommer-, en paprikareepjes ni de glaasjes ernaast.
  3. Zet de glaasjes op tafel. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en schep de kipsaté erop. Top het gerecht af met de gebakken uitjes en serveer met de atjar.