Snijbonen-frittata met geitenkaas

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 100 gram Melkan schijfjes geitenkaas
  • 2 eetlepel g’woon olijfolie traditioneel
  • 200 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 20 gram g’woon zongedroogde tomaten (in reepjes)
  • 5 Vomar witte scharreleieren maat M/L
  • 4 eetlepels Campina room culinair
  • 1 handje platte peterselie (fijngehakt)

Bereiden

  1. Kook de snijbonen in circa 3 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes op middelhoge stand om en om tot ze licht gekleurd zijn. Schep de aardappelschijfjes en snijbonen in een grote kom om met de geitenkaas en tomaat.
  2. Klop de eieren met de room, zout en peper los in een andere kom en giet dit bij de aardappel en bonen. Meng goed door elkaar. Verhit intussen de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoge stand en giet het hele mengsel in de pan. Schud een beetje zodat alles zich goed verdeelt en strijk de bovenkant glad. Leg een deksel op de pan en laat de frittata in 5-8 minuten garen op de laagste stand.
  3. Keer de frittata met behulp van het deksel om en bak ook aan de andere kant in circa 5 minuten lichtbruin. Bestrooi met de peterselie.