Tagliatelle met pompoen en pancetta

Ingrediënten:

  • 800 gram pompoenen
  • 400 gram tagliatelle
  • 3 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 100 gram pancetta (in reepjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 5 eetlepel rozemarijn (gehakt)
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiden:

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de pancetta, ui en de rozemarijn 2-3 minuten. Snijd de pompoen in parten, verwijder de pitten en draden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de pompoenblokjes en groentebouillon toe en kook onafgedekt circa 20 minuten, tot de pompoen gaar is.
  2. Kook intussen de tagliatelle beetgaar, giet af en vang wat kookvocht op. Schep de pasta door de pompoensaus. Breng op smaak met zout en peper en voeg indien nodig nog wat kookvocht toe. Roer een derde van de Parmezaanse kaas erdoor. Verdeel over borden of kommen en bestrooi met de rest van de kaas.