Aardappelsalade met chorizo en paprika

Ingrediënten:

  • 6 vastkokende aardappels (geschild, in stukken)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 paprika's (in reepjes)
  • 1 chorizo (in blokjes)
  • 250 gram cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels rodewijnazijn

Bereiden:

1. Kook de aardappels gaar in water met zout. Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak hierin de paprika en chorizo circa 5 minuten op middelhoge stand.

2. Snijd de aardappels in blokjes en voeg deze toe aan de paprika en chorizo. Bak circa 3 minuten verder. Schep de gebakken ingrediënten in een kom en voeg de tomaatjes toe.

3. Meng de peterselie met de knoflook, rest van de olijfolie, ui, paprikapoeder en azijn. Giet deze dressing over de salade en meng goed door.