Kipfilet gevuld met mosterd en mozzarella

Ingrediënten

  • 4 enkele scharrelkipfilets
  • 2 eetlepels de echte Zaanse mosterd grof gemalen
  • 2 bollen Melkan mozzarella (gehalveerd)
  • 1 takje rozemarijn (naaldjes)
  • 2 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • 1 scheutje droge witte wijn of
  • 1 scheutje bouillon
  • 1 theelepel Melkan roomboter ongezouten (koud)

Voorbereiden

Leg de kipfilets plat op een snijplank en snijd ze horizontaal in. Klap de filets open en sla iets platter met de zijkant van het mes. Bestrijk de filets met de mosterd en leg op elke filet een halve bol mozzarella. Bestrooi de mozzarella met de rozemarijn en maal er wat peper over. Klap de andere helft van de kipfilet over de mozzarella en steek het vlees vast met een paar prikkers.

Bereiden

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets in circa 5 minuten om en om bruin. Voeg een scheutje wijn toe en laat even koken.
  2. Leg een deksel op de pan en laat de kipfilet in circa 5 minuten gaar worden. Neem de kip uit de pan en houd warm op een schaal onder een deksel.
  3. Roer de aanbaksels in de pan los en roer er een klontje boter door. Giet de saus over de kipfilets en serveer direct.