Traybake

Ingredienten

  • 4 braadworsten
  • 900 gram aardappelpartjes (koelvers)
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 1 venkelknol
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel oregano
  • 250 gram cherry-/kerstomaatje (gehalveerd)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de

aardappelpartjes over een bakplaat. Snijd de aubergine en

courgettes in de lengte in vieren en snijd de kwarten in

stukken van 4 cm.

  1. Halveer de venkel en snijd de helften in ringen. Snijd elk

worstje in 3 schuine plakken. Meng de knoflook, olijfolie,

Provençaalse kruiden, zout en peper door elkaar.

  1. Leg de groenten en worstjes op de aardappel- partjes op

de bakplaat en besprenkel met de kruidenolie. Bak 25-30

minuten in het midden van de oven. Verdeel de laatste 5

minuten van de baktijd de tomaatjes erover