Stroganoff

Ingrediënten

  • 4 eetlepels sojasaus
  • 500 gram kastanjechampignons (in vieren gesneden)
  • 2 uien (fijn gehakt)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 takjes verse tijm (bladeren geplukt en gehakt)
  • Klein bosje peterselie (grof gehakt)
  • 1 citroen (in partjes gesneden)
  • 200 ml zure room
  • 1,5 eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 snufje cayennepeper
  • groentebouillonblokje
  • 300 gram witte rijst
  • 2 theelepels mosterd
  • 400 ml bouillon

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote pan met hoge rand en bak de uien 5 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Zet het vuur hoger en voeg de champignons toe. Bak alles al roerend 10 minuten lang totdat het goudbruin is.
  3. Voeg knoflook, tijm, paprikapoeder en cayennepeper toe en kook alles 2 minuten lang.
  4. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat het mengsel 10 minuten sudderen.
  5. Voeg de zure room, mosterd en sojasaus toe aan de champignons en laat nog eens 10 minuten sudderen.
  6. Terwijl de champignons koken, kook je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Roer vlak voor het serveren een deel van de peterselie door de champignons en bewaar de resterende peterselie als garnering. Serveer met witte rijst en partjes citroen en garneer met peterselie.