Carpacciobonbon met Black Truffle Mayonaise

ingrediënten:

  • 200 gram rundercarpaccio in plakken (ongeveer 18 plakjes)
  • Rucola 20 gram grof gesneden
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel Parmezaan flakes en wat extra om er overheen te strooien
  • 1 eetlepel Jean Bâton Black Truffle Mayonnaise

Jean Bâton Black Trufflemayonnaise

De beroemde Jean Bâton Truffelmayonaise is bereid met echte truffel en past perfect bij een mooi stuk vlees. Maar onze truffelmayonaise maakt ook direct iets bijzonders van een broodje oude kaas, een carpaccio(bonbon) of een moot kabeljauw.

Bereiden:

  1. Bak de pijnboompitten even kort in een droge pan op middelhoog vuur tot ze licht kleuren. Meng in de kom de rucola, Parmezaan, ¾ van de pijnboompitten en 1 eetlepel Jean Bâton Black Truffle Mayonnaise door elkaar.
  2. Leg en stuk verhoudfolie in het schaaltje. Leg hierop 3 plakken carpaccio overlappend. Schep 1 eetlepel van het mengsel in het midden van het schaaltje. Vouw de punten van het folie naar elkaar toe en draai het folie dicht, zodat de "bonbon" sluit. Herhaal dit zes keer. Leg de bonbons even in de koeling, om wat steviger te worden.
  3. Serveer met een beetje Parmezaan, pijnboompitje, rucola en een stipje Jean Bâton Black Truffle Mayonnaise erboven op.