Boerenkool met worst en spek

Ingrediënten:

  • 1 kilo kruimige aardappel (geschild, in stukken)
  • 600 gram boerenkool
  • 1 g’woon Gelderse rookworst
  • 200 gram Vomar Speklappen
  • 2 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 2 rode uien
  • 1 eetlepel mosterd
  • 50 gram g’woon amandelen

Bereiden:

  1. Kook de aardappels met de boerenkool en de rookworst met het spek erop in circa 20 minuten gaar in water met zout.
  2. Verhit de olie en bak hierin de uien lichtbruin. Neem de worst en het spek uit de pan. Giet de aardappels met boerenkool af en vang het kookvocht op.
  3. Stamp de aardappels met de boerenkool, uien, mosterd en een beetje kookvocht. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  4. Snijd de worst in stukken in stukken en snijd het spek in plakjes. Verdeel het vlees over de boerenkool en bestrooi met de amandelen.