Ingrediënten:
- 1 kilo kruimige aardappel (geschild, in stukken)
- 600 gram boerenkool
- 1 g’woon Gelderse rookworst
- 200 gram Vomar Speklappen
- 2 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
- 2 rode uien
- 1 eetlepel mosterd
- 50 gram g’woon amandelen
Bereiden:
- Kook de aardappels met de boerenkool en de rookworst met het spek erop in circa 20 minuten gaar in water met zout.
- Verhit de olie en bak hierin de uien lichtbruin. Neem de worst en het spek uit de pan. Giet de aardappels met boerenkool af en vang het kookvocht op.
- Stamp de aardappels met de boerenkool, uien, mosterd en een beetje kookvocht. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
- Snijd de worst in stukken in stukken en snijd het spek in plakjes. Verdeel het vlees over de boerenkool en bestrooi met de amandelen.