Ingrediënten:
- 800 gram zoete aardappels (geschild)
- 300 gram roomkaas
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels gedroogde salie
- 75 gram broodkruim
- 50 gram pecannoten
- 3 kandijkoekjes (verkruimeld)
Bereiden:
- Stoom of kook de zoete aardappels gaar en stamp ze tot een puree. Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Meng de aardappelpuree met de roomkaas en breng flink op smaak met zout en peper. Schep de puree in de ovenschaal.
- Smelt intussen de boter in een pan en bak hierin de salie met het broodkruim op middelhoge stand in circa 7 minuten goudbruin.
- Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Meng de koekkruimels met het broodkruim en de pecannoten.
- Bestrooi de ovenschotel met dit mengsel en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Serveer direct.