Wilde paddenstoelen in wijnsaus met truffeltapenade en pecannoten

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes
  • 30 gram Melkan roomboter
  • 100 gram pastinaak
  • 2 theelepels bruine Van Gilse basterdsuiker
  • 1 eetlepel g'woon bloem
  • 250 ml paddenstoelen bouillon
  • 50 ml Soleca Reserva Merlot
  • 1 eetlepel donkere balsamico azijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 0.5 theelepel mosterd
  • 1 Verstegen laurierblaadje
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 20 gram Melkan roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gram paddenstoel naar keuze, gemixt
  • 1 eetlepel donkere balsamico azijn
  • Verstegen zout en peper
  • 70 gram g'woon pecannoten
  • 1 scheutje Tartufo tapenade

Bereiden:

  1. Start met het maken van de wijnsaus. Snij 1 sjalotje fijn. Verwarm de roomboter in een steelpan. Fruit de sjalot in de boter en bak ongeveer 1 minuut.
  2. Schil de pastinaak en snij in grove stukjes. Voeg de pastinaak, het laurierblad, de suiker en het takje rozemarijn toe aan de ui. Roer goed door en bak ongeveer 2 minuten.
  3. Roer de bloem erdoor en laat 3 minuten stoven op middelhoog vuur. Blijf roeren.
  4. Voeg de bouillon, rode wijn, sojasaus, balsamico azijn en mosterd toe. Laat de saus ongeveer 20 minuten pruttelen zonder deksel.
  5. Verwijder het laurierblad en de rozemarijn uit de saus en pureer de saus met een staafmixer totdat je een mooie egale saus hebt.
  6. Snij intussen het andere sjalotje en de knoflook fijn. Verwarm 20 gram boter in een koekenpan. Fruit hierin de ui en sjalot.
  7. Snij de paddenstoelen in plakjes of partjes. Voeg de paddenstoelen toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten. Blus af met de balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de paddenstoelen in de wijnsaus met de pecannoten en een theelepel truffel tapenade als bijgerecht.