200 gram varkenshaas (in plakken van ca. 3 cm dik)
1 kleine knolselderij (geschild, in stukken)
125 gram gedroogde pruimen
0.5 theelepel gedroogde tijm
50 milliliter kippenbouillon
50 milliliter port
1 sinaasappel (schoongeboend)
1 eetlepel honing
snufje kaneelpoeder
1 eetlepel balsamicoazijn
75 gram boter
Bereiden:
Kook de knolselderij in circa 20 minuten gaar in water met zout.
Verwarm de pruimen met de tijm, bouillon en port tegen de kook aan, schakel de warmtebron uit en laat de pruimen wellen. Rasp de helft van de sinaasappelschil en pers de vrucht uit.
Verwarm de sinaasappelrasp met het sap, de honing, kaneel en balsamicoazijn zachtjes tot een siroop. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper.
Verhit 50 gram boter en bak hierin de plakken varkenshaas circa 2 minuten per kant. Houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
Giet de knolselderij af, laat goed uitlekken en stamp met de rest van de boter tot een puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de puree op een bord.
Bestrijk de varkenshaas met de sinaasappelsiroop en leg op de selderijpuree. Serveer de pruimen en eventueel wat cranberrycompote erbij.