Spruitjessalade met pecan en cranberry

Ingrediënten:

  • 500 gram spruitjes
  • 6 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • 1 eetlepel g'woon heldere bloemenhoning
  • 2 eetlepels g'woon witte wijnazijn
  • 1 eetlepel San Marco franse mosterd
  • 1 sinaasappel (rasp en sap)
  • 2 eetlepels g'woon gedroogde cranberry's
  • 75 gram pecannoten (grof gehakt)
  • 1 bosje peterselie (grof gehakt)

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op  180ºC. Halveer de helft van de spruitjes en meng ze met de helft van de olijfolie en een snuf zout. Leg de halve spruitjes met de snijkant naar beneden op een bakplaat en rooster in de oven in circa 35 minuten goudbruin. Schep halverwege om.
  2. Snijd intussen de rest van de spruitjes in dunne reepjes. Klop een dressing van de overige olijfolie, honing, azijn, mosterd, sinaasappelrasp, -sap, zout en peper. Masseer deze dressing door de rauwe spruiten en laat even staan.
  3. Meng de geroosterde spruitjes, cranberry's, pecannoten en peterselie erdoor en breng de salade op smaak met peper en zout.