50 gram krabsticks (in lange repen) of 50 gram surimi
2 bosuitjes (fijngesneden)
3 takjes dille (alleen de blaadjes)
2 grote Banderos tortillawraps
2 eetlepels g’woon mayonaise
100 gram g’woon witte rijst
1 mespunt Saitaku wasabi paste
1 eetlepel Verstegen sesamzaad
Bereiden:
Doe de rijst in een ruime pan met kokend water. Voeg peper en zout toe, breng opnieuw aan de kook en kook 4 minuten langer dan aangegeven op de verpakking. Dit zodat de rijst zachter en plakkeriger wordt.
Laat de rijst in een kom afkoelen tot deze lauw is en verdeel de rijst over de twee tortilla’s.
Meng de mayonaise met de wasabi en bestrijk de rijst hiermee.
Verdeel de reepjes krabstick en de bosui over de rijst en bestrooi daarna met de sesamzaadjes.
Rol de tortilla’s strak op en wikkel ze in een stuk plastic folie.
Laat de tortilla’s in de koelkast een uurtje opstijven en snijd de rolletjes in stukjes.
Garneer de rolletjes met een toefje dille. Steek er eventueel een prikker in en serveer direct.