Pompoensoep met kaaskoekjes

Ingrediënten:

  • 1 blik Fairtrade original kokosmelk
  • 400 ml Bio+ groentebouillon
  • 400 gram pompoen (geschild, in blokjes)
  • 1 eetlepel g’woon kerriepoeder
  • 3 plakjes g’woon bladerdeeg
  • 1 scharrelei maat L (losgeklopt)
  • 75 gram Melkan goudse geraspte kaas jong
  • 1 eetlepel Verstegen sesamzaad
  • Verstegen peper en zout

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schenk de bouillon in een soeppan, voeg de pompoenblokjes, de helft van de kokosmelk en de kerrie toe en laat dit 15 minuten koken.
  2. Steek intussen vormpjes uit het bladerdeeg of snijd er met een mes stervormpjes of kerstboompjes uit. Leg de vormpjes op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopt ei. Bestrooi vervolgens met kaas en sesamzaadjes en bak het circa 15 minuten in de oven.
  3. Pureer de soep en breng dit op smaak met zout en peper. Schenk de soep in kommetjes en garneer met de kokosmelk en kaaskoekjes.