Knoflook-truffelkip

Ingrediënten:

  • 1 label rouge kip
  • 1 bak gemengde paddenstoelen
  • 40 tenen knoflook (ongepeld)
  • 1 bosje tijm
  • 1 stokbrood
  • 1 klont Melkan roomboter ongezouten
  • 2 eetlepels Monini olijfolie met truffelaroma
  • 300 ml witte huiswijn
  • 150 ml bouillon van Maggi bouillonblok kip

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de paddenstoelen grof.
  3. Smelt de boter samen met de truffelolie in een ovenvaste braadpan en braad de kip rondom aan. Haal de kip uit de pan.
  4. Bak in de braadpan in 5 minuten alle knoflooktenen, de tijm en de paddenstoelen.
  5. Voeg de kip weer toe aan de pan en voeg de wijn en de bouillon toe.
  6. Zet de braadpan 1,5 uur in de oven. Snijd ondertussen het stokbrood in plakken.
  7. Haal de braadpan uit de oven en verdeel het brood in de pan. Doordat de knoflooktenen in de oven zijn gegaard is de knoflooksmaak zachter geworden. Hierdoor krijgt de kip een heerlijke zachte knoflooksmaak én kun je de tenen uitknijpen over het brood en de kip. Verdeel er daarna nog wat extra verse tijm en truffelolie over.