Kalkoenrollade met zelfgemaakte cranberrysaus

Ingrediënten:

  • 1 kalkoenrollade gevuld met kipgehakt gemengd met appel, cranberry en pijnboompitten
  • 50 gram g’woon gedroogde cranberries
  • 100 gram suiker
  • 2 pakken gevulde aardappels
  • 250 ml water

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de gevulde kalkoenrollade daarna volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Maak intussen de cranberrysaus door de cranberries samen met 250 ml water en de suiker in een pan te doen. Breng dit aan de kook en laat het zachtjes doorkoken totdat je de cranberries uit elkaar hoort knappen. Laat het vervolgens nog circa 5 minuten zachtjes doorkoken. Zet het vuur
    daarna uit en laat de saus afkoelen.
  3. Leg de gevulde aardappels in een ovenschaal en zet deze voor de laatste 20 minuten bij de kalkoenrollade in de oven.
  4. Haal de kalkoenrollade uit de oven en laat deze 15 minuten rusten. Serveer de rollade met de verse cranberrysaus en de gevulde aardappels.