Gevulde pompoenrollade met geitenkaas en spinazie

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen
  • 200 gram spinazie
  • 150 gram Melkan schijfjes geitenkaas
  • 3 eetlepel g’woon olijfolie traditioneel
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 25 gram Bon Appetit macadamia noten (grove stukken gehakt)
  • 30 gram pijnboompitten
  • 3 takjes tijm
  • 10 gram Verstegen salie
  • 0.5 theelepel Verstegen chilivlokken
  • 1 theelepel Verstegen paprikapoeder
  • Verstegen peper en zout

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Was de pompoen met water en snijd deze in de lengte doormidden. Schep met een lepel de zaden uit de pompoen. Zorg ervoor dat de pompoen helemaal schoon is zonder draden en pitten.
  2. Strijk met een kwastje 2 eetlepels olijfolie over het vruchtvlees en breng op smaak met zout en peper. Leg de pompoenhelften met het vruchtvlees naar boven op de bakplaat en bak de pompoen 45 minuten in de oven, totdat het vruchtvlees zacht is. Dit kun je controleren door erin te prikken.
  3. Verwarm intussen een koekenpan op laag vuur en rooster hierin de pijnboompitten. Zet deze vervolgens apart. Verwarm in dezelfde koekenpan een eetlepel olijfolie en fruit hierin
    de knoflook. Voeg na 1 minuut de spinazie toe en roerbak dit totdat de groente helemaal is geslonken. Voeg de chilivlokken, paprikapoeder, tijmblaadjes en salie toe en bak dit kort mee. Roer de noten door de groente en zet het vuur uit. Bewaar wat noten en salie voor de garnering.
  4. Verwijder eventueel het overtollige vocht uit de pan. Haal de pompoen uit de oven en schep het vruchtvlees eruit, zodat er twee bootjes ontstaan. Schep niet alles weg, zorg ervoor dat er rondom de schil nog een laagje vruchtvlees zit.
  5. Doe het vruchtvlees in een kom en prak het fijn. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 25 gram geitenkaas toe aan het vruchtvlees en prak dit erdoor. Vul de 'pompoenbootjes' met een laagje van het spinaziemengsel. Bewaar een beetje van de groente ter garnering. Kruimel de rest van de geitenkaas over de groente in de pompoen en strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen.
  6. Voeg tenslotte het vruchtvlees toe aan de ‘bootjes’ en strijk dit gelijkmatig uit met een vork, zodat de groentevulling niet meer zichtbaar is. Druk goed aan en leg de twee pompoenhelften weer op elkaar.
  7. Knip drie touwtjes van het rolladetouw en bind de helften vast. Besprenkel de vastgebonden pompoen met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  8. Bak de pompoenrollade nog eens 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwarm voor het serveren de overgebleven groente. Verdeel dit over een groot serveerbord, zodat er een bedje ontstaat.
  9. Haal de pompoenrollade uit de oven en leg deze op het bedje groente. Garneer eventueel met wat verkruimelde geitenkaas, macadamianoten en salie.