Filetrollade

Ingrediënten:

  • 500 gram filetrollade
  • 1 pak Vomar ontbijtspek
  • 1 pak haricots verts
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 4 takjes verse rozemarijn naar smaak
  • 1 klont Melkan roomboter ongezouten
  • Scheutje Melkan verse slagroom
  • 1 losgeklopt ei om te bestrijken
  • 1 vel vers bladerdeeg
  • G’woon olijfolie traditioneel om in te vetten en in te bakken

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een ovenschaal in en leg hier de rollade in. Gaar de rollade ongeveer een uur in de oven.
  3. Snijd de paddenstoelen en rozemarijn fijn. Bak dit mengsel in wat roomboter en voeg een scheutje room toe. Laat daarna afkoelen.
  4. Rol de bladerdeeg uit en verspreid hier het paddenstoelmengsel over. Leg de rollade er bovenop en wikkel de rollade in met het bladerdeeg. Vouw de naden goed dicht. Heb je wat extra bladerdeeg? Maak dan leuke kerstfiguren en plaats die op het bladerdeeg.
  5. Smeer de bladerdeegrol in met het losgeklopte ei en bak de rollade nogmaals 30 minuten totdat het bladerdeeg bruin is.
  6. Maak ondertussen de haricots verts-rolletjes door de boontjes te doppen. Kook de boontjes 5 minuten in gekookt water en giet af. Wikkel de boontjes in de ontbijtspekplakjes. Giet een scheutje olijfolie in de koekenpan. Laat de olijfolie heet worden en bak de haricots verts met het ontbijtspek in ongeveer 3-5 minuten mooi krokant.
  7. Serveer de haricots verts-rolletjes bij de rollade.