Feestgehaktbroodjes met aardappelpuree en doperwtjes

Ingrediënten:

  • 250 gram Vomar biologisch rundergehakt
  • 250 gram Vomar kruimige aardappels (geschild, in stukken)
  • 1 eetlepel Violife Plantaardige variatie op boter
  • 50 milliliter Melkan volle melk (warm)
  • 1 Vomar scharrelei maat L
  • 100 gram Bio+ diepvriesdoperwten
  • 5 blikje g’woon tomatenpuree
  • 75 gram g’woon paneermeel naturel
  • 1 eetlepel Verstegen gedroogde Italiaanse kruiden
  • Drogheria zout en peper

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng het gehakt met de tomatenpuree, het ei, paneermeel en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel het gehaktmengsel over de muffinvorm en bak in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  4. Kook intussen de aardappels in 20 minuten gaar.
  5. Kook in een andere pan in circa 6 minuten de doperwten gaar.
  6. Giet de aardappels af en stamp samen met de plantaardige variatie op boter en melk tot een romige puree.
  7. Neem de gehaktbroodjes uit de muffinvormpjes. Schep wat puree erop en verdeel de doperwten over de muffins.