Black angus carpacciotorentjes

Ingrediënten:

  • 2 porties Black Angus carpaccio vlees
  • 1 rol g'woon bladerdeeg
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 60 gram spekreepjes
  • 4 eetlepels truffelmayonaise
  • 1 klein handje rucola
  • Parmezaanse kaas snippers
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • 2 theelepels g'woon kappertjes

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Steek 12 cirkels uit het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg dit op het bakpapier en leg hier overheen de eerste 15-20 minuten een bakplaat zodat het bladerdeeg mooi plat blijft. Verwarm dit 25-30 min in de oven tot het bladerdeeg krokant gebakken is en goudbruin ziet. Laat het bladerdeeg hierna afkoelen.
  3. Rooster de pijnbompitjes in een koekenpan goudbruin. Bak in een droge koekenpan de spekjes goudbruin en krokant.
  4. Beleg 4 cirkels bladerdeeg met een halve eetlepel truffelmayo, een plakje carpacciovlees, paar blaadjes rucola, kaas snippers, gebakken spekjes, stukjes tomaat, kappertjes en pijnboompitjes. Leg hier een bladerdeegcirkel op en verdeel hierover dezelfde ingrediënten. Serveer de carpacciotorentjes hierna direct.