1. Kerstboomtorentjes met ragout en Parmezaan
Ingrediënten:
- 500 gram verse kippenragout
- 12 plakjes g’woon bladerdeeg
- 45 gram Melkan Parmigiano Reggiano
- Verstegen peper
Benodigdheden:
- Kerstboomuitsteker
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de folie van de bevroren bladerdeegplakken. Steek uit elk plakje een kerstboom, zodat je uiteindelijk 12 kerstboompjes krijgt. Maak van het overbleven deeg eventueel nog leuke sterretjes ter decoratie bij je gerecht. Leg de kerstbomen naast elkaar, met wat tussenruimte. op een met bakpapier beklede bakplaat en leg daar weer een vel bakpapier op. Wacht circa vijf minuten tot de plakken ontdooid zijn en leg er iets zwaars op, zoals een braadslede, zodat het gewicht op het bladerdeeg drukt. Bak in vijftien minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven, keer na tien minuten om. Haal uit de oven en laat in tien minuten afkoelen tot kamertemperatuur.
- Doe de ragout in een pan en laat zachtjes koken. Meng 2/3 van de kaas door de ragout en haal de pan van het vuur. Laat tien minuten staan, roer halverwege.
- Leg vier bladerdeeg vormpjes op vier verschillende borden en schep hier een lepeltje ragout op. Leg hier weer een nieuw bladerdeegvormpje op en schep hier nog een lepel ragout op. Om de toren af te maken komt er nog een laatste bladerdeegvormpje op. Bestrooi de ragouttorentjes met de rest van de kaas en vers gemalen zwarte peper.