Spicy mango-smoothiebowl

Ingrediënten

  • 2 mango's
  • 1 citroen
  • 100 gram Melkan magere Franse kwark
  • 6 ijsblokjes (zelfgemaakt)
  • 0.25 rode peper (fijngehakt)
  • 50 ml Kokki Djawa gembersiroop

Voorbereiden

Doe kokend water in een ijsblokjesmal (maak ongeveer 6 ijsblokjes) en zet in de vriezer. Door het kokende water zullen de ijsblokjes sneller bevriezen.

Bereiden

  1. Schil en snijd de mango in kleine blokjes. Rasp de schil van 1 citroen en pers de
    citroen uit. Pureer tweederde van de mango in de blender met de kwark, 6 ijsblokjes,
    citroenrasp en de helft van het citroensap.
  2. Roer het overige citroensap en de rode peper door de gembersiroop. Giet de smoothie
    in 2 kommen, verdeel de rest van de mangoblokjes erover en bedruppel naar smaak
    met de siroop.