Geroosterde wortels

Ingrediënten:

  • 1 kilo bospeen (schoongeveegd)
  • 2 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • 2 eetlepels g'woon heldere bloemenhoning
  • 2 eetlepels g'woon balsamico-azijn
  • 1 eetlepel Verstegen tijm
  • 100 gram Melkan schijfjes geitenkaas naturel (zacht)
  • 125 ml Melkan slagroom
  • 2 eetlepels g'woon pistachenoten gezouten (gepeld)
  • Verstegen peper en zout

Benodigdheden:

  • Tefal Infinite koekenpan

Bereiden:

  1. Meng de wortels met de olijfolie, honing, azijn, tijm en een fl inke snuf zout. Verhit de Tefal Infinite koekenpan Ø 28 cm op een lage stand en rooster hierin de wortels afgedekt in circa 30 minuten goudbruin en een beetje zacht. Keer ze regelmatig om.
  2. Roer intussen de geitenkaas glad met een spatel. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de kaas en slagroom voorzichtig door elkaar, breng dit op smaak met zout en peper en zet het in de koelkast. Laat de wortels een beetje afkoelen.
  3. Spreid de geklopte geitenkaas uit op een bord. Verdeel de wortels erover en bestrooi met de pistachenoten.