Bulgur met gerookte kip

Ingrediënten

  • 100 gram bulgur
  • 50 ml g'woon olijfolie traditioneel
  • 1 citroen (sap)
  • 1 bosje munt (fijngesneden)
  • 1 bosjes platte peterselie (fijngesneden)
  • 2 lente-/bosuitjes (in dunne ringen)
  • 100 gram Vomar pruimtomaten (in kleine blokjes)
  • 5 komkommer (in kleine blokjes)
  • 2 gerookte kipfilets (in plakken)

Bereiden

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de olijfolie met de helft van het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Schep de bulgur los met een vork en laat even afkoelen.
  2. Schep de kruiden, bosui, tomaten, komkommer en dressing door de bulgur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg naar smaak nog wat citroensap toe. Leg de kipfilet erop.