Aziatische Ierse biefstukspiesjes

Ingrediënten

  • 4 Ierse biefstukken (in blokjes)
  • 1 rode paprika (in stukken)
  • 1 groene paprika (in stukken)
  • 1 eetlepel honing
  • 2 lente-/bosuitjes (in dunne reepjes)
  • 4 eetlepels gebakken uitjes (bakje)

Voor de marinade:

  • 7 eetlepels sojasaus
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel verse gember (fijngehakt)

Voorbereiden

Rijg de biefstuk, rode en groene paprika om en om aan de prikkers. Schenk tweederde van de marinade erover en laat minimaal 4 uur afgedekt marineren in de koelkast.

Bereiden

  1. Meng de overige marinade met de honing. Steek de barbecue aan en gril de spiesjes in circa 4 minuten rondom goudbruin. Bestrijk de spiesjes tijdens het grillen met de honingmarinade.
  2. Bestrooi met de bosui en gebakken uitjes en serveer direct.