Chocolademousse met avocado en advocaat

Ingrediënten:

  • 150 gram g'woon pure chocolade (grof gehakt)
  • 250 ml Melkan verse slagroom
  • 12 eetlepels Twee Kippen advocaat
  • 2 avocado's
  • 25 gram Raw Organic Good cacaopoeder
  • 1 zakje RUF vanilline suiker
  • 2 scharreleieren maat L (gesplitst, alleen de eiwitten)
  • 2 eetlepels Van Gilse poedersuiker

Bereiden:

1. Smelt een derde van de chocolade in een kom boven een pan kokend water (au bainmarie).
2. Snijd vervolgens de avocado’s in tweeën. Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het met de gesmolten chocolade, cacao en 150 ml slagroom. Klop de rest van de slagroom met de vanilline vanillinesuiker en zet apart. 3. Klop de eiwitten bijna stijf in een vetvrije kom, voeg de poedersuiker toe en klop tot stijve pieken. Spatel het eiwit door de chocolademousse.
4. Verdeel de helft van deze mousse over de glazen. Verdeel de helft van de overige gehakte chocolade erover met daarover de helft van de advocaat.
5. Schep daarop de rest van de mousse. Verdeel er een schep slagroom over met daarover de rest van de advocaat. Garneer de glaasjes met het overige deel van de gehakte chocolade.