Beenham

Ingrediënten:

  • 1 beenham Honing-Mosterd
  • 2 pastinaken
  • 1 zoete aardappel
  • 2 vastkokende aardappelen
  • g'woon rode biet
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml Melkan room
  • Snufje g’woon nootmuskaat gemalen
  • 200 ml Melkan melk
  • 100 gram emmentaler (geraspt)
  • Scheutje g'woon olijfolie traditioneel
  • Verstegen peper en zout

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 175-180°C.
  2. Plaats het vlees in het midden van de oven en bak circa 45 minuten totdat de beenham gaar is.
  3. Schil de aardappelen en snijd alle groenten van de groentegratin in gelijke plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de groenteschijfjes 1 minuut aan elke kant, behalve de voorgekookte bieten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Doe alle groenten op kleur in een ovenschaal. Zorg ervoor dat de plakjes rechtop komen te liggen, zodat je het roommengsel ertussen kunt schenken.
  5. Meng de melk met de room en de tijm en pers er de knoflook bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet het mengsel bij de groenten en strooi er de emmentaler over. Zet 30 minuten bij de beenham in de oven en serveer direct.